Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@15:16:51 GMT

ماجرای کشف اسکلت حسن صباح در الموت چه بود؟ +عکس

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۸۴۱۲۵

ماجرای کشف اسکلت حسن صباح در الموت چه بود؟ +عکس

نوداد: حمیده چوبک مدیر پایگاه تاریخی الموت گفت: با توجه به شرایط نامناسبی که این اسکلت در آن قرار داشته دچار پوسیدگی و تخریب شده و شناسایی کامل آن امکان پذیر نیست.

وی افزود: برای حفاظت از اسکلت و جلوگیری از تخریب بیشتر، بقایای جسد جمع آوری و پس از مستندنگاری به پایگاه الموت منتقل شد تا مطالعات تکمیلی توسط متخصصان استخوان شناسی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پایگاه تاریخی الموت اضافه کرد: همچنین در کاوش های انجام شده در این محل، قطعات شکسته کاشی و سفالینه های دوره سلجوقی و صفوی به دست آمد.

به گفته چوبک کاوش ها در امامزاده خشکچال برای دستیابی به نتایج علمی و تاریخی جدید در آن و شناسائی محدوده عرصه همچنان ادامه دارد.

وی اضافه کرد: هرچند به نظر می رسد در یورش های مکرر مغول آثار آرامگاه حسن صباح و جانشینان وی از بین رفته باشد، اما با توجه به مطالعات داده های تاریخی آرامگاه حسن صباح در جایی دیگر مفروض است که کاوش های آینده منطقه الموت آن را مشخص خواهد کرد.

طی چند روز اخیر عکس ها و خبر هایی در شبکه های مجازی درباره «امامزاده سپهسالار» در روستای خشکچال و انتساب این زیارتگاه به آرامگاه حسن صباح منتشر شده بود.

بنای منسوب به «امامزاده حسن سپهسالار» در ۷۰۰ متری ضلع شمال شرقی روستای خشکچال و در فاصله هفت کیلومتری قلعه الموت (حسن صباح) واقع شده است.

اخبار منتشر شده از امامزاده منسوب به سپهسالار مبنای علمی ندارد

مدیر پایگاه تاریخی الموت اعلام کرد که طی چند روز اخیر عکس‌ها و خبرهایی در شبکه‌های مجازی درباره «امامزاده سپهسالار» در روستای خشکه‌چال منطقه الموت شرقی و انتساب این زیارتگاه به آرامگاه حسن صباح منتشرشده که متأسفانه غیرمستند بوده و هیچ‌یک از آن‌ها مبنای علمی و واقعی ندارند.

به گزارش ایسنا، «حمیده چوبک» مدیر پایگاه تاریخی الموت و سرپرست کاوش در امامزاده منسوب به سپهسالار در روستای خشکه‌چال ضمن اعلام این خبر بابیان این‌که تاریخ الموت با افسانه آمیخته و اخبار منتشر شده درباره امامزاده منسوب به سپهسالار مبنای علمی ندارند، گفت: بنای منسوب به «امامزاده حسن سپهسالار» در ۷۰۰ متری ضلع شمال شرقی روستای خشکه‌چال از توابع منطقه الموت شرقی و در جنوب دامنه کوه هودکان واقع‌شده که اثری طبیعی متشکل از یک گنبد گچی مخروطی بر روی صخره‌ای در بالای کوه است.

وی ادامه داد: صخره دارای یک شکاف شیب‌دار بوده که بر روی آن پلکانی سیمانی ساخته‌شده و بدنه آن با رنگ سبز پوشیده شده، این صخره و شکاف در نزد مردم از اهمیت و تقدس بالایی برخوردار است، در جلوی صخره بنایی با پلان مربع ساخته‌شده از مصالح بومی(سنگ و ملاط کاهگل) و اندود گچ برای حضور و زیارت زائران وجود داشت که این اتاقک توسط هیئت‌امنای امامزاده تخریب تا بنای جدید و بزرگ‌تر ساخته شود.

چوبک گفت: پس از بازدید از محل امامزاده به هیئت‌امنا اعلام شد که صدور هرگونه مجوز ساخت‌وساز در عرصه و حریم آثار تاریخی و فرهنگی منوط به انجام مطالعات باستان‌شناسی است که در صورت نبود آثار تاریخی- فرهنگی و پس از تائید طرح در شورای فنی میراث‌فرهنگی استان مجوز لازم برای ساخت‌ و ساز صادر خواهد شد.
 

مدیر پایگاه تاریخی الموت و سرپرست کاوش در امامزاده منسوب به سپهسالار در روستای خشکه‌چال افزود: گمانه‌زنی در محل بنای تخریب‌شده امامزاده سپهسالار خشکه‌چال در پی درخواست هیئت‌امنای امامزاده جهت صدور مجوز ساخت‌وساز بنای جدید برای زیارت و گردهمائی مردم منطقه در مراسم عزاداری با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی کشور در قالب پروژه بزرگ مطالعات محوطه باستان‌شناسی قلعه الموت آغاز شد که طی کاوش‌های صورت گرفته تاکنون پایه‌های بنای قدیمی در جلوی شکاف صخره‌ای و چند تخریب در پیرامون آن توسط حفاری‌های غیرمجاز شناسایی‌شده است.

چوبک در خصوص دیگر آثار به‌دست‌آمده در این کاوش تصریح کرد: هم‌چنین قطعات شکسته سفالینه‌های دوره سلجوقی و صفوی، ظرف‌هایی با نوشته دعا، قطعات کاشی، و نیز تدفین سنگ‌چین در اندازه ۱۱۰*۲۶ سانتی‌متر که روی آن سنگ‌های لحد قرار داشت به دست آمد که به‌احتمال‌زیاد مربوط به دوره قاجار بوده و با توجه به‌اندازه اسکلت و شواهد موجود متعلق به یک کودک خردسال است.
 

وی یادآور شد: با توجه به شرایط نامناسبی که این اسکلت در آن قرار داشته دچار پوسیدگی و تخریب‌شده و شناسایی کامل آن امکان‌پذیر نبوده و برای حفاظت از آن و جلوگیری از تخریب بیشتر بقایای آن جمع‌آوری و پس از مستندنگاری به محل پایگاه الموت منتقل شد تا مطالعات تکمیلی توسط متخصصین استخوان‌شناسی انجام شود، ضمن این‌که کاوش‌ها در محل امامزاده سپهسالار برای دستیابی به نتایج علمی و تاریخی آن و شناسایی محدوده عرصه ادامه خواهد یافت.

وی با تکذیب هرگونه اخبار در خصوص انتساب این محل به آرامگاه حسن صباح یادآور شد: با توجه به مطالعات داده‌های تاریخی آرامگاه حسن صباح درجایی دیگر مفروض و متصور است که کاوش‌های آینده منطقه الموت آن را مشخص خواهد کرد، هرچند به نظر می‌رسد در یورش‌های مکرر مغول آثار آرامگاه حسن صباح و جانشینان وی به‌کلی از بین رفته باشد و شناسایی و دستیابی به آرامگاه حسن صباح ممکن نباشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: کشف اسکلت حسن صباح الموت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۴۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه

باستان‌شناسان با کاوش در ایتالیا بقایای یک گورستان پیشارومی را کشف کردند.

به گزارش ایسنا، مقام‌های ایتالیا اعلام کردند در جریان کاوش‌های پیش از ساخت یک نیروگاه برق در جنوب ایتالیا، یک گورستان پیشارومی به همراه مجموعه‌ قابل توجهی از اشیاء مخصوص خاکسپاری کشف شده است.

«رویترز» در این‌باره نوشت این گورستان در «اموروسی» منطقه‌ای در ۵۰ کیلومتری «ناپل» و در جریان کاوش‌ها قبل از ساخت و ساز کشف شده است.

بهترین شواهد تاریخی سالم این مکان در یک محوطه خاکسپاری در حدود ۱۳ هزار متر مربع کشف شده است که قدمت آن به فاصله بین عصر آهن و قرن ۸ تا ۷ پیش از میلاد می‌رسد و ۸۸ مقبره را شامل می‌شود.

در مقبره متعلق به مردان، بقایای سلاح و در مقبره زنان، زیورآلات برنز همچون دستبند و آویز کشف شده است.

به گفته باستان‌شناسان، در این مقبره‌ها تعداد قابل‌توجهی گلدان با اشکال مختلف قرار داشت که بیشتر روی هم چیده می‌شدند و معمولاً زیر پای متوفی قرار می‌گرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • غرق شدگی یک جوان در محدوده امامزاده ردان
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • کشف قبرستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • سقوط مرگبار ون در محور صیدون به امامزاده عبدالله