Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشف دو کاشی زرین فام در کاوش‌های باستان شناسی سال جاری نشان داد پیروان فرقه اسماعیلیه بعد از حمله مغول‌ها و تخریب این کاخ دژ بار دیگر به الموت بازگشته و در این محل مستقر شدند و این تزیینات مربوط به آرامگاه حسن صباح بوده است. ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰ اجتماعی محیط زیست سفر نظرات

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حمیده چوبک - سرپرست چهاردهمین فصل کاوش های باستانشناسی دژالموت قزوین اظهار داشت: اگرچه کاخ دژ الموت در سال 654 هجری قمری با حمله مغول ها تخریب می‌شود و از بین می رود اما به علت اهمیت آن برای فرقه اسماعیلیه بار دیگر پیروان این فرقه به این محل باز می‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به ساخت بناهای ارزشمندی با تزیینات کاشیکاری بعد از بازگشت دوباره پیروان اسماعیلیه به الموت گفت: به نظر می‌رسد این تزیینات مربوط به آرامگاه حسن صباح بوده است و اسماعیلیان قصد داشتند آن را احیا کنند.

 

این باستان شناس در ادامه به اهمیت قبر حسن صباح برای پیروان فرقه اسماعیلیه اشاره کرد و گفت: در متون تاریخی از آرامگاه حسن صباح و جانشینان او به عنوان زیارتگاه پیروانشان نام برده شده است.

سرپرست چهاردهمین فصل کاوش های باستانشناسی دژالموت قزوین افزود: امیدواریم بتوانیم در کاوش های آتی مدارک بیشتری از محل دفن حسن صباح به دست آوریم.

نگاهی به جزییات دو کاشی کسف شده

چوبک در توضیح دو کاشی کشف شده گفت: این کاشی های زرین فام یکی از مهمترین یافته های کاوش های سال 1397 بودند که یکی از آنها تاریخ 678 هجری قمری را نشان می‌دهد.

وی به کشف این کاشی‌ها در سراچه‌هایی با طاق صخره ای سنگی اشاره کرد و در مورد تاریخ نوشته شده روی کاشی دوم گفت: بخشی از تاریخ نوشته شده روی این کاشی پاک شده است با این حال با توجه به  قسمت باقیمانده حدس می زنیم این تاریخ 680 هجری قمری بوده است که در این صورت با کاشی نخست تطبیق خواهد داشت.

چوبک بار دیگر تاکید کرد که این کاشی‌ها نشان می‌دهند، بعد از حمله مغول اسماعیلیه بار دیگر به این منطقه برگشته و زندگی می‌کردند و این کاشی ها هم یادگار همان دوره است.

سرپرست چهاردهمین فصل کاوش های باستانشناسی دژالموت قزوین در ادامه با اشاره به شناسایی کاشی های کتیبه دار در قلعه الموت گفت: احتمالا این کاشی ها مربوط به کتیبه‌های برجسته سردر بوده اند.

موزه و سامانه اطلاعاتی الموت

چوبک با اشاره به این نکته که یکی از وظایف و اهداف مهم هر کاوش باستان شناسی ایجاد یک سامانه اطلاعاتی است که براساس همه موازین علمی  بتواند مورد بهره برداری قرار گیرد، بر ضرورتطبقه بندی یافته ها از نظر گاهنگاری و گونه شناسی و تکنولوژی تاکید کرد.

سرپرست چهاردهمین فصل کاوش های باستانشناسی دژالموت قزوین افزود: سامانه اطلاعاتی با توجه به ابعاد مختلفی شکل می‌پذیرد و سپس اطلاعات براساس اطلاعات پایه ای ضبط شده و در یک نرم افزار ساماندهی و جمع آوری خواهد شد.

وی گفت: در الموت برای ایجاد یک سامانه اطلاعاتی نیاز به یک فضا و موزه  بود تا بتوانیم در آنجا اطلاعات را گرداوری کنیم.

چوبک افزود: متاسفانه فضایی مناسب موزه در اختیار نداشتیم به همین دلیل از محل اعتبارات سال 95 و بخشی از اعتبارات سال 96 محلی را در کنار پایگاه برای نگهداری از سفال ها و ایجاد موزه آماده سازی کردیم.

سرپرست چهاردهمین فصل کاوش های باستانشناسی دژالموت قزوین اظهار داشت: امیدواریم بعد از تهیه نرم افزارها بتوانیم موزه قلعه الموت را به طور رسمی افتتاح کرده و اطلاعات را به روز در اختیار همه جامعه باستان شناسی قرار دهیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ساختمان مدرسه نزدیک پایگاه به عنوان  اقامتگاه استفاده می‌شود، پیشنهاد داد که این ساختمان که چندان هم مناسب اقامتگاه نیست تخریب شده و به جای ان یک موزه ساخته شود.

الموت یک آزمایشگاه تحقیقاتی برای باستان شناسان

چوبک اظهار داشت: به اعتقاد من این مرکز می‌تواند به غیر از مرکز تحقیقاتی به یک مرکز مهم آموزشی برای گونه شناسی سفالینه‌های منطقه حوزه فرهنگی کاسپین و نیز دوره اسلامی تبدیل شود البته ما می‌توانیم از هزاره دوم پیش از میلاد تا دوره های اسلامی و دوره قاجار یافته‌های الموت را داشته باشیم.

وی همچنین پیشنهاد داد که گروه‌های مختلف دانشجویان رشته باستان شناسی به این محل آمده و ضمن کمک در مطالعات این یافته‌ها، بتوانند در این زمینه تجربه به دست آورند و در واقع الموت یک آزمایشگاه تحقیقاتی برای جامعه باستان شناسی ایران باشد.

بیش از 7هزار و 200قطعه سفال در سامانه اطلاعاتی الموت

چوبک در ادامه با اشاره به کشف بیش از 7هزار و 200 قطعه سفال فقط در یک کارگاه کاوش، از وجود بیش از یکصد هزار قطعه سفال در سامانه اطلاعاتی الموت خبر داد.

وی با تاکید بر اینکه در پایگاه الموت هیچ دور ریزی وجود ندارد و همه تکه سفال‌ها جمع آوری و طبقه بندی می‌شود، گفت: حدود 29 گونه سفال که هر گونه دارای زیرمجموعه‌هایی است طبقه بندی شده و مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

سرپرست چهاردهمین فصل کاوش‌های باستانشناسی دژالموت قزوین اظهار داشت: گاهی تکه هایی از یک سفال در کاوش‌های مختلفی به دست می آید که این تکه‌ها توسط مرمتگران بازسازی و مرمت می‌شوند.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,23,1416/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۰۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات

نرخ ارز در صرافی ملی و نرخ رسمی ۴۶ ارز توسط بانک مرکزی اعلام شد که بعضی با نوسان همراه بود و بعضی ثبات قیمت را تجربه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قیمت هر دلار آمریکا امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ در مرکز مبادله ایران قیمت هر دلار آمریکا به ۴۴۱,۹۸۰ ریال رسید، همچنین قیمت هر یورو ۴۷۲,۳۲۹ ریال و قیمت هر درهم ۱۲۰,۳۴۹ ریال است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، آخرین نرخ انواع ارز به شرح زیر است:

نرخ ارز ۱۴۰۳/۰۲/۰۹

USD دلار آمریکا ۴۴۱,۹۸۰
GBP پوند انگلیس ۵۲,۴۶۲
CHF فرانک سویس ۴۵,۹۳۲
SEK کرون سوئد ۳,۸۴۵
NOK کرون نروژ ۳,۸۰۷
DKK کرون دانمارک ۶,۰۲۳
INR روپیه هند ۵۰۴
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷
KWD دینار کویت ۱۳۶,۰۹۸
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۱۵,۰۸۶
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۲۶,۵۴۱
HKD دلار هنگ‌کنگ ۵,۳۶۶
OMR ریال عمان ۱۰۹,۰۶۲
CAD دلار کانادا ۳۰,۷۱۶
NZD دلار نیوزلند ۲۴,۹۴۷
ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۲۳۳
TRY لیر ترکیه ۱,۲۹۴
RUB روبل روسیه ۴۵۶
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۳,۲۰۶
SYP لیر سوریه ۰۴
AUD دلار استرالیا ۲۷,۴۴۰
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۰
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۳
SGD دلار سنگاپور ۳۰,۸۲۱
BDT۱۰۰ یکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۴۵
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا

۱,۴۲۰

MMK کیات میانمار (برمه) ۲۱
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۱,۴۵۸
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان

۱۰,۸۵۳

LYD دینار لیبی ۸,۶۳۴
CNY یوان چین ۵,۷۹۶
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۱۳,۴۷۶
MYR رینگیت مالزی ۸,۸۱۱
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی

۳۰,۴۹۷

JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۸
EUR یورو ۴۷۲,۳۲۹
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۹,۵۱۰
GEL لاری گرجستان ۱۵,۶۹۵
IDR۱۰۰۰ یک هزار روپیه اندونزی ۲,۵۹۲
AFN افغانی افغانستان ۵۸۳
BYN روبل جدید بلاروس ۱۲,۸۵۳
AZN منات آذربایجان ۲۴,۷۰۶
PHP۱۰۰ یکصد پزوی فیلیپین ۷۲,۷۸۲
TJS سومونی تاجیکستان ۳,۸۴۷
TMT منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۱۵
کد خبر 748256

دیگر خبرها

  • ثبت سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • اجرای پویش کاشی حرم در لرستان
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد