Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح مرمت و بهسازی قلعه تاریخی حسن صباح واقع در روستای گازرخان از توابع بخش الموت شرقی، توسط میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین آغاز شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین، محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان قزوین ضمن اعلام این خبر، دژ باشکوه حسن صباح را یکی از مهم‌ترین شگفتی‌های گردشگری استان قزوین خواند و گفت: قلعه تاریخی حسن صباح واقع در شمال شرقی روستای گازرخان از توابع بخش الموت شرقی، یکی از قلاع تاریخی ایران و مهم‌ترین پایگاه اسماعیلیان در دوران حکومت این فرقه در سرزمین الموت بوده که به دلیل پیشینه تاریخی، طبیعت بکر و آب‌وهوای مطلوب روستای گازرخان و آداب‌ورسوم جامعه محلی آن، گروهای گردشگری داخلی و خارجی بسیاری در طول سال جذب این منطقه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حضرتی ساماندهی و بهسازی آثار و محدوده‌های تاریخی را از ضرورت‌های اجرایی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین برشمرد و اظهار داشت: با توجه به این‌که قلعه تاریخی حسن صباح سالانه پذیرای خیل عظیمی از گردشگران است و ایمنی بازدیدکنندگان از آثار تاریخی و فراهم آوردن رضایت خاطر این عزیزان از اولویت‌های نخست سازمان به‌عنوان متولی گردشگری استان محسوب می‌شود، عملیات مرمت و بهسازی مسیر دسترسی به این اثر ارزشمند تاریخی شامل احداث دیوار سنگی حائلی به طول 100 متر از ابتدای مسیر (محل باجه بلیط فروشی و اطلاع‌رسانی قلعه)، تسطیح، خاک‌برداری و خاک‌ریزی کف فرش آجری آن در سال گذشته با تأمین هزینه از محل اعتبارات ملی این اداره کل صورت پذیرفت.

وی یادآور شد: مرحله جدید ساماندهی و بهسازی این اثر باشکوه تاریخی شامل ساماندهی ورودی قلعه، نصب نرده‌های چوبی در مسیر ورودی، بازسازی دیواره‌های ضلع شرقی، مرمت و بهسازی دیوارها با کاه‌گل، مرمت پله‌های قلعه، پاک‌سازی محیطی و احداث انبار برای قلعه از اواسط تیرماه سال جاری با هزینه‌ای معادل 700 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی و تحت نظارت کارشناسی مهندس سعید صفاری آغاز و هم‌اکنون در حال انجام است و در صورت تأمین اعتبار موردنیاز مرمت بدنه، برج‌ها و سقف قلعه همراه با انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، در شمال شرقی آبادی گازرخان و بر بلندای کوهی از سنگ یکپارچه با ارتفاع 2100 متر از سطح دریا که به پرتگاه‌های مخوفی منتهی می‌شود قلعه‌ای پرشکوه قرار دارد که به گزارش حمدالله مستوفی نخست در سال 226 هجری به دست داعی الی الحق حسن بن زید الباقری بنا شدهدر شب چهارشنبه ششم رجب سال 483 قمری به تصرف حسن صباح درآمده و اکنون آن را به نام قلعه الموت یا قلعه حسن می‌خوانند.

تنها راه ورود به قلعه در انتهای ضلع شمال شرقی – چند متر پایین‌تر از برج شرقی دژ - واقع‌ شده که کوه هودکان با فاصله‌ای نسبتاً زیاد بر آن مشرف است. در این محل تونلی در تخته‌سنگ بریده‌ شده که دارای 6 متر طول، 2 متر عرض و 2 متر ارتفاع است. پس از عبور از این گذرگاه، آثار باقیمانده برج جنوبی قلعه و دیواره جنوب غربی آن‌که روی شیب تند تخته‌سنگ ساخته‌ شده آشکار می‌گردد. در دامنه جنوبی کوه قلعه، خندقی به طول تقریبی 50 متر و عرض 2 متر کنده و آن را از آبی که داخل قلعه می‌آمده پر می‌کرده‌اند تا هیچ راه نفوذی از آن جبهه متصور نباشد. بر روی دامنه‌های تند دیگر صخره نیز هر جا که بیم بالا رفتن مهاجمان می‌رفته خندق‌هایی کنده و دیواره بالایی آن‌ها را مورب برآورده‌اند تا امکان هرگونه عبوری را بازستاند.

همچنین در هر نقطه که شیاری وجود داشته با ساختن دیواره‌هایی سنگی یا آجری راه ورود را مسدود ساخته‌اند. با عبور از پای دیوار شرقی قلعه که حدود 10 متر و به ارتفاع 5 متر است به بخش اصلی دژ می‌رسیم که تختگاه حسن صباح در طول اقامت سی‌وپنج‌ساله وی در الموت بوده است و در بالای آن بقایای چند اتاق که سقفشان فروریخته به چشم می‌خورد. این قلعه پس از تسلیم رکن‌الدین خور شاه در شوال 654 ه.ق به دستور هلاکو به آتش کشیده و ویران شد و از آن‌ پس به‌عنوان تبعیدگاه و زندان مورداستفاده قرار گرفت. یکی از شگفتی‌های قلعه حسن، سیستم پیچیده آب‌رسانی با تنبوشه‌هایی به قطر 10 سانتی‌متر است که از چشمه«کلدر» آب را به دژ رسانده و در حوض‌های سنگی ذخیره می‌کرده‌اند. در جنوب غربی این قسمت از قلعه – در میان شیب بسیار تندی که به پرتگاه‌های عمیق می‌رسد – حوضی در دل‌سنگ به ابعاد تقریبی 5×8 متر کنده‌اند که هیچ‌گاه از آب خالی نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن

معروف است که هند کشوری است که به راحتی می توان به آن دل باخت و سخت می توان آن را فراموش کرد: رقص، غذاها و هر چیز کوچکی در هند فریبنده است. آن هایی که حتی یک بار این کشور را دیده اند، دل شان می خواهد که دوباره به آنجا بازگردند.

همه ی این ها به این خاطر است که رسوم و سنت ها و زندگی روزمره ی مردم هند برای گردشگران به قدری شگفت انگیز است که سخت می توان در برابر میل به بیشتر دانستن درباره ی این کشور مقاومت کرد.

به گزارش روزیاتو، با چند حقیقت خواندنی درباره ی کشور هند همراه باشید.

۱- چرا نوزادان خط چشم دارند؟

اگر در هند با یک نوزاد مواجه شوید، به احتمال زیاد نوعی خط چشم به نام سرمه دور چشمانش خواهد داشت. سرمه یک آرایش چشم باستانی است که از دوده درست می شود.

این خط چشم معمولاً روی پلک پایینی نوزاد کشیده می شود. به عقیده ی هندی ها این خط چشم از کودک در برابر شیطان محافظت می کند. برخی هم معتقدند سرمه برای بینایی نوزاد مفید است. با این حال، تاکنون هیچ پژوهش علمی آن را اثبات نکرده است.

۲- رقص یک سبک زندگی است

هندی ها شیفته ی رقص اند. جدا از رقص های معروف بالیوودی، ۸ نوع رقص کلاسیک هم در هند وجود دارد. حسی که رقص های هندی انتقال می دهند با هیچ رقص دیگری در دنیا قابل قیاس نیست و تنها با نگاه کردن به آن ها میل شدیدی به همراهی فوری با آن رقص در شما شکل می گیرد.

۳- حرکات دست ابزاری برای برقراری ارتباط هستند

هندی ها حرکات دست و حالت های چهره ی پرشوری هم دارند. این حرکات به هندی ها کمک می کنند احساسات خود را به شکل عمیق تر و برجسته تری بروز دهند. شاید علت تنوع این حرکات، رقص های کلاسیک و یوگای هندی باشند که در آن ها از حرکات دست استفاده می شود.

۴- یکی از بزرگ ترین صنعت های فیلمسازی دنیا را دارد

بالیوود یکی از بزرگ ترین مراکز فیلمسازی دنیا است. فیلم های تولیدی آن اغلب ترکیبی از ژانرهای تریلر، اکشن، عاشقانه و غیره هستند. شاید به همین دلیل باشد که هنگام تماشای آن ها احساسات مختلفی را تجربه می کنیم.

۵- تندترین چای دنیا را دارد

چای ماسالا که در زبان هندی به معنای «ادویه» است، در هند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این چای تقریباً در هر گوشه و کناری از این کشور به فروش می رسد. این چای در دنیا نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

چای ماسالا همان چای سیاه است که به آن مقدار شیر و ادویه اضافه می شود. این چای را برای تقویت دستگاه ایمنی، کاهش التهاب و افزایش انرژی مفید می دانند.

۶- برزگ ترین بشقاب غذای دنیا را دارد

تالی (Thali) که در زبان هندی به معنای «بشقاب» است، یک بشقاب فلزی است که در آن ۶ طعم مختلف سرو می شود: شر، شیرین، تند، تلخ، ترش و گس. به عقیده ی هندی ها، غذای کامل، ترکیب متعادلی از این ۶ طعم است.

رستوران های هندی بسیاری از اوقات بیشتر از ۲۰ غذای مختلف در این بشقاب سرو می کنند. به علاوه، همه ی بخش های بشقاب تالی را می توان مجدداً پُر کرد و اگر کماکان احساس گرسنگی می کردید می توانید غذای بیشتری درخواست کنید.

۷- از ظروف چینی استفاده نمی کنند

به جای ظروف چینی و شیشه ای که در بیشتر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب خانواده های هندی از ظروف استیل استفاده می کنند. نظریات مختلفی در توضیح این پدیده مطرح شده است. برخی می گویند ظروف استیل کاربردی ترند چون مانند ظروف شیشه ای و چینی نمی شکنند، لب پر نمی شوند یا ترک بر نمی دارند و ظاهر آن ها برای مدت طولانی ای خوب باقی می ماند.

برخی هم می گویند که ظروف لعاب دار غیرپاکیزه دانسته می شوند چون در حقیقت از گل درست می شوند. دلیل آن هر چه که باشد، به ندرت می توان ظرفی از جنسی جز استیل در خانه های هندی پیدا کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)